06 martie 2012

Solutie in dosarul 51316/3/2010 de la TMB (G1)

Primul proces colectiv impotriva Bancii Comerciale Romane coordonat de domnul avocat Gheorghe Piperea a fost inregistrat la Tribunalul Municipiului Bucuresti in data de 25.10.2010 avand numar unic de dosar 51316/3/2010. Obiectul dosarului fiind nulitate act juridic in materia juridica litigii cu profesionistii.

In data de 5 Martie 2012, instanta a admis in parte actiunea celor 362 de reclamanti, solutia fiind urmatoarea:

Admite in parte petitul 1, respectiv pct.1.3. privind clauzele din contractele reclamantilor care prevad perceperea unui comision de administrare calculat al valoarea initiala a creditului si pct.1.4. privind clauzele din contractele reclamantilor care reglementeaza plata unui comision de urmarire riscuri calculat al valoarea initiala a creditului.

Admite in parte petitul 2 si constata nulitatea absoluta a clauzelor din contractele reclamantilor care prevad perceperea unui comision de administrare calculat al valoarea initiala a creditului si a clauzelor din contractele reclamantilor care reglementeaza plata unui comision de urmarire riscuri calculat al valoarea initiala a creditului.

Admite in parte petitul 3.2 referitor la eliminarea clauzelor referitoare la comisionul de administrare si comisionul de urmarire riscuri.

Admite in parte petitul 4 si obliga societatea parata la emiterea unor noi grafice de rambursare in urma constatarii nulitatii clauzelor din contractele reclamantilor care prevad perceperea unui comision de administrare calculat al valoarea initiala a creditului si a clauzelor din contractele reclamantilor care reglementeaza plata unui comision de urmarire riscuri calculat al valoarea initiala a creditului.

Admite in parte petitul 5 in sensul obligarii societatii parate la restituirea catre reclamanti a sumelor platite nedatorat in baza clauzelor care prevad perceperea unui comision de administrare calculat al valoarea initiala a creditului si a clauzelor din contractele reclamantilor care reglementeaza plata unui comision de urmarire riscuri calculat la valoarea initiala a creditului.



Respinge celelalte capete de cerere ca neintemeiate.


Respinge cererea reconventionala ca neintemeiata.


Obliga societatea parata la plata cheltuielilor de judecata in cuantum de 70.000 lei.


Cu apel in 15 zile. Pronuntata in sedinta publica, azi 05.03.2012.

Un comentariu:

Tiberiu spunea...

Buna sentinta pentru comisionul de acordare si comision de risc, dar ce doare cel mai mult, dobanda, ce se aude?