26 martie 2012

Creditele bancare, pe locul 5 in topul serviciilor reclamate la ANPC

Creditele bancare, pe locul 5 in topul serviciilor reclamate la ANPC

Peste 1.500 de romani au facut reclamatii in 2011 legate de creditele pe care le-au contractat. Astfel, acest domeniu se plaseaza pe locul 5 in topul domeniilor cu cele mai multe reclamatii.

“Inca exista contracte cu clauze abuzive. De multe ori atat noi direct cat si prin instanta, reusim solutionarea cazurilor”, a comentat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), numarul mare de sesizari privind creditele bancare.

Sectorul cu cele mai multe reclamatii ramane cea a serviciilor de telefonie fixa si mobila, cu aproape 5.000 de sesizari in 2011, in timp ce pe locul 2 sunt utilitatile publice, la o diferenta destul de mare, cu 2.200 de reclamatii. 


Pe langa credite, clientii reclama si alte servicii financiare, precum blocarea cardurilor, neeliberarea extraselor de cont, inscrierea eronata la Biroul de Credit, serviciile de plata necorespunzatoare sau schimbul valutar. 

In 2011 s-au inregistrat peste 4.700 de reclamatii in domeniul serviciilor financiare, in timp ce in total, anul trecut a adus un total de aproximativ 51.000 de reclamatii.

Se pare ca serviciile financiare sunt si unul din domeniile in care solutionarea reclamatiilor dureaza ceva mai mult decat in cazul operatorilor de telefonie sau cablu, deoarece de multe ori sunt necesare o expertiza mai detaliata a spetelor si o documentatie completa.

In ultimii ani insa o amploare din ce in ce mai mare o au sesizarile facute online, comparativ cu depunerile la sediile OPC sau prin telefon.

Sursa: Conso.ro

Niciun comentariu: