22 februarie 2011

BCR face o propunere de compromis clientilor nemultumiti

BCR face o propunere de compromis clientilor nemultumiti

BCR vrea sa stabileasca marja de dobanda pentru clientii cu care este in proces in functie de rata dobanzii si nivelul Euribor/Robor din prezent.


Luni a avut loc prima infatisare in cadrul procesului colectiv initiat de un grup de clienti cu credite in derulare impotriva BCR.

Odata cu intampinarea, BCR a solicitat instantei si adaptarea contractelor de credit si a costurilor aferente respectivilor clienti. Propunerea BCR vizeaza stabilirea unei marje fixe peste Euribor sau Robor formata din marja fixa din contract si diferenta dintre rata dobanzii de referinta a BCR si valoarea indicelui din prezent.

“De fapt, cererea reconventionala recunoaste – indirect dar indubitabil – ca dobanda de referinta variabila a BCR din contractele incheiate cu clientii este calculata pe baza unui criteriu dependent total de vointa BCR”, au precizat reprezentantii casei de avocatura Piperea si Asociatii, care reprezinta clientii in procesul colectiv.

Aceasta este si varianta oferita de BCR clientilor la momentul intrarii in vigoare a OUG 50. Acest a facut ca marja rezultata sa inregistreze niveluri ridicate, de 8-9% la creditele ipotecare in euro, fiind unul din principalele motive pentru care clientii au decis sa dea banca in judecata.

Sursa: Conso.ro

Niciun comentariu: