25 octombrie 2015

Totul despre razboiul consumatorilor coordonati de avocatul Piperea si Banca Comerciala Romana

Banca Comerciala Romana a pierdut procesul cu G1-BCR coordonat de avocatul Gheorghe Piperea. Evident banca are alta parere despre sentinta care prevede ca dobanda contractului este formata pentru cei 207 reclamanti doar din marja initiala. Ghinion, s-a facut in sfarsit dreptate, dupa 5 ani de proces si dupa 8 ani de platit intr-o escrocherie financiara de proportii.



21 octombrie 2015

BCR pierde in instanta primul proces colectiv pe clauze abuzive

BCR pierde in instanta primul proces colectiv pe clauze abuzive


Decizie istorica in lupta dintre clienti si banci pe clauze abuzive! Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ca o clauza privind dobanda de referinta variabila, intr-un contract de credit, este abuziva. Hotararea a fost emisa intr-un proces colectiv deschis de un grup de clienti contra Bancii Comerciale Romane (BCR).

„Am infrant BCR in primul dosar colectiv privitor la clauzele abuzive. Irevocabil. Azi se fac fix 5 ani si zece zile de la demararea acestui dosar”, a anuntat avocatul clientilor, Gheorghe Piperea.

20 octombrie 2015

Premieră în România: o bancă pierde definitiv un proces colectiv şi este obligată să scadă ratele

Premieră în România: o bancă pierde definitiv un proces colectiv şi este obligată să scadă ratele

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat dreptate unor clienţi ai BCR pentru prima oară într-un proces colectiv cu instituţia de credit. Prin urmare, 207 români vor avea rate mai mici la bănci, decizia instanţei fiind definitivă şi irevocabilă.


Judecătorii au decis că dobanda de referinţă variabilă (DRV) a BCR este abuzivă, întrucât permite băncii să o modifice unilateral, astfel că a dispus modificarea acesteia.

BCR a pierdut la Inalta Curte procesul colectiv cu Piperea privind clauzele abuzive din contractele de credit

DUPA 5 ANI S-A FACUT IN SFARSIT DREPTATE!




Decizie fara precedent, BCR a pierdut la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) unul dintre cele doua procese colective privind clauzele abuzive din contractele de credit initiate de cateva sute de clienti ai bancii reprezentati de avocatul Gheorghe Piperea.