23 martie 2010

BCR propune clientilor fixarea dobanzii la credite chiar inainte de valul ieftinirii

BCR propune clientilor fixarea dobanzii la credite chiar inainte de valul ieftinirii

La inceputul lui martie, BCR a propus clientilor care au in derulare credite de consum scaderea dobanzii insa cu o conditie: trecerea de la dobanda variabila la una fixa. Aceasta miscare ingheata costurile suportate de clienti la niveluri simtitor mai ridicate decat ar fi putut beneficia, si ii “fereste” de scaderi ulterioare ale costurilor.


Clientii BCR cu credite de consum in derulare au primit acasa o scrisoare de la BCR, semnata de directorul executiv Stefan Coroianu, prin care li se propune trecerea de la o dobanda variabila la o dobanda fixa ce ofera “stabilitatea ratelor de credit” (vezi documentul atasat).

01 martie 2010

Adrese Utile

ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
Descriere: Controlează respectarea dispoziţiilor legale privind protecţia consumatorilor, referitoare la securitatea produselor şi serviciilor, precum şi la apărarea drepturilor legitime ale consumatorilor, prin efectuarea de controale pe piaţă la producători, importatori, distribuitori, vânzători, prestatori de servicii şi în unităţile vamale, având acces la locurile în care se produc, se depozitează ori se comercializează produsele sau în care se prestează serviciile, precum şi la documentele referitoare la acestea.
Link: www.anpc.gov.ro


Avocat Gheorghe Piperea
Descriere: Gheorghe Piperea este fondatorul ”Piperea & Asociatii”, una dintre personalitatile domeniului legal romanesc si o voce a societatii civile. Cu o experienta profesionala de peste 17 ani, Gheorghe Piperea contribuie permanent la dezvoltarea firmei Piperea si asociatii, prin atentia acordata fiecarui caz si, in acelasi timp, se implica in viata cetatii, participind activ la dezbaterea marilor teme ale societatii romanesti.
Link: www.piperea.ro


Biroul de avocatura Piperea & Asociatii
Descriere: Biroul de avocatura Piperea si Asociatii asigura servicii juridice de inalta calificare. Echipa de avocati este specializata in consultanta juridica in drept comercial, dreptul transporturilor, insolventa si faliment, litigii si arbitraj, drept de proprietate, contencios administrativ si fiscal, dreptul constructiilor, drept bancar.
Link: www.piperealaw.ro


Conso - Consilierul tau financiar
Descriere: Compara ofertele de credite, depozite si alte servicii financiare. Ghiduri financiare, sfaturi de la experti si stiri pentru consumatori.
Link: www.conso.ro


Lista cu adresele comunitatilor online ale clientilor bancari nemultumiti
Alpha Bank
Banca Transilvania
Banca Romaneasca
Bancpost
BCR
BRD

Credit Europe Bank
ING
OTP Bank
RBS

Raiffeisen
Volksbank


Despre Gheorghe Piperea

Despre Gheorghe Piperea


Gheorghe Piperea este fondatorul ”Piperea & Asociatii”, una dintre personalitatile domeniului legal romanesc si o voce a societatii civile. Cu o experienta profesionala de peste 17 ani, Gheorghe Piperea contribuie permanent la dezvoltarea firmei Piperea si asociatii, prin atentia acordata fiecarui caz si, in acelasi timp, se implica in viata cetatii, participind activ la dezbaterea marilor teme ale societatii romanesti.


In perioada 1994-1996, Gheorghe Piperea a fost judecator la Judecatoria Sectorului 1 din Bucuresti, iar din 1996 este membru al Baroului Bucuresti. O scurta perioada (2007-2008) a fost membru al Consiliului Baroului Bucuresti. Din 2004 pina in prezent este vice-presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania. Gheorghe Piperea este membru in Comitetul de Conducere al INSOL EUROPE.